Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ \ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ \ Ανακοίνωση τού ΟΠΕΚΕΠΕ για την ΟΣΔΕ
26
042016

Ανακοίνωση τού ΟΠΕΚΕΠΕ για την ΟΣΔΕ

Ανακοίνωση τού ΟΠΕΚΕΠΕ για την ΟΣΔΕ και τις φετινές επιδοτήσεις

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την χθεσινή πληρωμή των επιδοτήσεων ενημερώνει σήμερα με ανακοίνωση του στο πλαίσιο των νέων αιτήσεων ΟΣΔΕ για την ενιαία ενίσχυση 2016 ότι οι αγρότες δεν δεσμεύονται να κάνουν την αίτηση στους ίδιους πιστοποιημένους φορείς που είχαν επιλέξει τα προηγούμενα χρόνια.


Στα πλαίσια της Πιστοποίησης/Αναγνώρισης Φορέων για την υποβοήθηση των αγροτών για τη συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το έτος 2016, ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεργάζεται ισότιμα με όλους τους πιστοποιημένους φορείς και προκειμένου να διευκρινιστούν ορισμένα ζητήματα, προς διευκόλυνση τόσο των Φορέων όσο και των παραγωγών, ενημερώνει για τα παρακάτω :
- Όλοι οι παραγωγοί έχουν δυνατότητα ελεύθερης επιλογής του Φορέα μέσω του οποίου θα υποβάλουν την αίτησή τους χωρίς να δεσμεύονται από την επιλογή τους κατά τα προηγούμενα έτη. Ως εκ τούτου, οι παραγωγοί επιλέγουν το Φορέα της αρεσκείας τους κάθε χρόνο, ο οποίος και δεσμεύει την αίτησή τους χρησιμοποιώντας τα τελευταία 4 ψηφία του εκκαθαριστικού σημειώματος 2015. Στην περίπτωση, που κάποιος παραγωγός ενώ έχει δώσει τα στοιχεία του εκκαθαριστικού του σε συγκεκριμένο Φορέα, δεν επιθυμεί για τους δικούς του λόγους στη συνέχεια να υποβάλει την αίτησή του μέσω αυτού, έχει τη δυνατότητα να καταθέσει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και ο Φορέας υποχρεούται να τον αποδεσμεύσει.
- Οι πιστοποιημένοι φορείς ανά γεωγραφική περιοχή για την υποβοήθηση των αγροτών στην υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016 έχουν κοινοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι οποιεσδήποτε συνεργασίες των πιστοποιημένων φορέων, με τρίτους, θα πρέπει να κοινοποιούνται έγκαιρα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να εντάσσονται στις απαιτήσεις και στις προδιαγραφές της Πρόσκλησης. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να προσκομίζονται όλα τα σχετικά δικαιολογητικά, που καθορίζουν την μεταξύ τους συνεργασία και διασφαλίζουν την ποιότητα της δουλειάς τους, τη φερεγγυότητα του αποτελέσματος και την ασφάλεια των πληροφοριών, ώστε να μη θίγεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των φορέων.


Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προβαίνει με διοικητικούς και κατά περίπτωση επιτόπιους ελέγχους στην απαραίτητη αξιολόγηση των σχετικών δικαιολογητικών, που αποδεικνύουν τόσο τη νομιμότητα όσο και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τα προβλεπόμενα στις μέχρι τώρα Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Οι Φορείς στη συνέχεια υποχρεούνται να λειτουργούν μόνο στη βάση του εγκεκριμένου επιχειρησιακού τους σχεδίου.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΑΣ - ΕΚ867/2008 ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2012-2015

Στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος από την Ε.Ε. - Καν. (ΕΚ)867/2008, η O.E.Φ. ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας πρόκειται να υλοποιήσει δραστηριότητες που αφορούν.. περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Κοκκίνου 8 και Τ. Πετροπούλου
    (Κεντρικά γραφεία), Πύργος
  • 26210 29973 – 6
  • 26210 35712 (Fax)

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Μαγευτικές αμμώδεις παραλίες, μοναδικοί υδροβιότοποι, πλούσια και πυκνά δάση, ιαματικές πηγές και παραδοσιακοί οικισμοί συνυπάρχουν αρμονικά με θαυμαστούς.. περισσότερα