Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ \ Η ΕΝΩΣΗ \ Κοινωνική Ευθύνη

Κοινωνική Ευθύνη

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας, ανταποκρινόμενη στον ιστορικό και κοινωνικό της σκοπό καθώς και στο ρόλο της ως ενεργό παράγοντα της Ηλειακής κοινωνίας και αγροτικής τάξης, βρέθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή κοντά στους δοκιμαζόμενους παραγωγούς και κτηνοτρόφους στις πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2007, παρέχοντας όλα τα ταμειακά της αποθέματα για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών τους.

Στη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή ,σε επίπεδο καλλιεργειών, που έλαβε χώρα στην Ηλεία, όπου κάηκαν ολοσχερώς 230.000 στρέμματα, κυρίως ελαιόδεντρων, αμπελιών και εσπεριδοειδών, ενώ μεγάλο υπήρξε το πλήγμα και για το ζωικό κεφάλαιο και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, που μέτρησαν πάνω από 25.000 καμένα αιγοπρόβατα, η ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας ήταν εκεί, βοηθώντας τόσο οικονομικά όσο και οργανωτικά, στην προσπάθεια επιβίωσης των κατοίκων αλλά και της ανασυγκρότησης της περιοχής.

Με την συμμετοχή μας, μέσω των μεταφορικών μέσων και των αποθηκευτικών χώρων που διαθέτουμε στις πληγείσες περιοχές, καταφέραμε να συνδράμουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη διανομή ζωοτροφών προς στους κτηνοτρόφους μας.

Επίσης από τις αρχές του 2009 η ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας σε συνεργασία με την «Σύμπραξη MIG-ΕΔΟΕΕ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου & Ελιάς) για την ανασύσταση πυρόπληκτων ελαιώνων» συνέβαλε αποτελεσματικά στην προσπάθεια αυτή διανέμοντας σε όλους τους πυρόπληκτους Ηλείους περίπου 1.000.000 ελαιόδεντρα.


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΑΣ - ΕΚ867/2008 ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2012-2015

Στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος από την Ε.Ε. - Καν. (ΕΚ)867/2008, η O.E.Φ. ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας πρόκειται να υλοποιήσει δραστηριότητες που αφορούν.. περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Κοκκίνου 8 και Τ. Πετροπούλου
    (Κεντρικά γραφεία), Πύργος
  • 26210 29973 – 6
  • 26210 35712 (Fax)

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Μαγευτικές αμμώδεις παραλίες, μοναδικοί υδροβιότοποι, πλούσια και πυκνά δάση, ιαματικές πηγές και παραδοσιακοί οικισμοί συνυπάρχουν αρμονικά με θαυμαστούς.. περισσότερα